Wat heb je gestudeerd?

Ik heb eerst Journalistiek gestudeerd en nadien ook Marketing. Journalistiek lag me echt: praktijkgerichte vakken, gegeven door docenten met veel ervaring. Marketing was minder mijn ding, omdat er naar mijn gevoel toch veel gebakken lucht verkocht wordt in zo’n richting. Maar ik had nog geen zin om te gaan werken, dus heb ik toch mooi mijn diploma gehaald. Vandaag kan ik beide studies gebruiken in mijn job: goed geschreven teksten verkopen, waarmee klanten op hun beurt de wereld kunnen veroveren.

Wat deed je in eerdere jobs?

Ik werkte een jaar bij Villeroy & Boch, en ruim tien jaar bij 3Plus, in de grafische sector. Erg avontuurlijk is mijn carrière dus niet. Ik ben nogal een blijver, denk ik. Stef zegt: “eerder een plakker ;-).”

Hoe ben je bij Blue Lines terechtgekomen?

Ondanks het feit dat ik nogal een blijver ben, wou ik begin 2016 van werk veranderen. Ik stond op het punt om een contract te tekenen bij een ander grafisch bedrijf en vroeg aan Stef wat hij van de voorwaarden vond. “Niet slecht,” zei hij, “maar volgens mij zou je beter bij Blue Lines passen.” Na kort wikken en wegen en een gesprek met Sofie ben ik bij Team Blue begonnen.

Wat vind je van je job?

Ik kom nooit tegen mijn zin werken. Ik kan regelmatig opleidingen volgen, mag vaak mijn pen gebruiken, en word bij alles betrokken. Mijn collega’s zijn een voor een aangename mensen. Alleen van die functietitel ‘business manager’ word ik een beetje ongemakkelijk. Ik moet nog steeds eens wraak nemen op Stef omdat hij mij met zo’n draak van een jobtitel opgezadeld heeft. Bedrijven zouden beter een voorbeeld nemen aan de scouts: nadat je iemands eigenschappen en talenten kent, geef je die werknemer een persoonlijke totem. Zeg nu zelf: veelzijdige letterfret, dat zegt toch veel meer dan business manager?

Wat zijn je hobby’s?

Lezen en lopen. Twee activiteiten die mij even uit de dagelijkse realiteit weghalen. Bijzonder ontspannend en ontladend, ik zou geen van beide kunnen missen.

Wat motiveert jou?

Schoonheid, verhalen, liefde, betekenis, dromen. Een reden waarom kunst en cultuur veel meer gewicht zouden moeten krijgen in onze samenleving. Neem die bovenrealistische dimensie weg en er blijft niets over dan een harde, wrede wereld.

Wat staat er nog allemaal op je bucketlist?

Ik zou graag eens een mooi verhaal schrijven. Ik hou echt ongelofelijk veel van woorden. En van mensen ook. De wereld zit boordevol betekenis. Ik zou daar wel eens wat mee willen doen. Alleen ontbreekt het mij aan karakter om er voldoende tijd in te investeren. Verder wil ik ook eens naar Japan. De Japanse natuur, cultuur en keuken trekken me geweldig aan. En oud worden zie ik ook wel zitten: pannenkoeken bakken voor een bende kleinkinderen, traag leven, plantjes kweken, vrijwilligerswerk doen, steeds meer levensverhalen verzamelen …

Welke vraag (over jouw karakter) mogen we je niet stellen?

Of ik verdraagzaam ben? Ik kan behoorlijk onverdraagzaam zijn, vooral als het over geluid gaat. Ik kan moeilijk om met luide mensen. Waarom zoveel decibel gebruiken als het met minder kan? Mensen die veel ruimte innemen ga ik ook uit de weg. Een psycholoog zou zeggen dat dit voortkomt uit mijn stille wens om zelf wat meer ruimte in te nemen. Ik ben eerder stil en introvert, dus ja, wie weet klopt dat wel. Maar het is leuk vertoeven in mijn hoofd, laat mij daar maar rustig letterfretten!

Meer tips, tricks en weetjes ontvangen?