Wat heb je gestudeerd?

Ik heb eerst Journalistiek gestudeerd en nadien ook Marketing. Journalistiek lag me echt: praktijkgerichte vakken, gegeven door docenten met veel ervaring. Marketing was minder mijn ding, omdat er naar mijn gevoel toch veel gebakken lucht verkocht wordt in zo’n richting. Maar ik had nog geen zin om te gaan werken, dus heb ik toch mooi mijn diploma gehaald. Vandaag kan ik beide studies gebruiken in mijn job: wervende teksten verkopen, waarmee klanten op hun beurt de wereld kunnen veroveren.

Wat deed je in eerdere jobs?

Ik werkte een jaar bij Villeroy & Boch, en ruim tien jaar bij 3Plus, in de grafische sector. Erg avontuurlijk is mijn carrière dus niet. Ik ben geen jobhopper. Ik vind het interessanter om bij een werkgever een functie te creeëren waar ik me helemaal in kan uitleven, en waar beide partijen beter van worden.

Hoe ben je bij Blue Lines terechtgekomen?

Ondanks het feit dat ik nogal een blijver ben, wou ik begin 2016 van werk veranderen. Ik stond op het punt om een contract te tekenen bij een ander grafisch bedrijf en vroeg aan Stef wat hij van de voorwaarden vond. “Niet slecht,” zei hij, “maar volgens mij zou je beter bij Blue Lines passen.” Na kort wikken en wegen en ben ik bij Team Blue begonnen.

Wat vind je van je job?

Ik kom nooit tegen mijn zin werken. Mijn collega’s zijn een voor een aangename mensen, en dat is voor mij toch wel een erg belangrijke motivator. Ook inhoudelijk heb ik een droomjob, want bezig zijn met content is helemaal mijn ding. Mensen activeren en raken met woorden, dat is wat ik het liefste doe. Ik geloof echt dat je met taal alles bereiken, het is het krachtigste middel ter wereld, en het mooiste ook.

Wat zijn je hobby’s?

Lezen en lopen. Twee activiteiten die mij even uit de dagelijkse realiteit weghalen. Bijzonder ontspannend en ontladend, ik zou geen van beide kunnen missen.

Wat motiveert jou?

Schoonheid, verhalen, liefde, betekenis, dromen. Een reden waarom kunst en cultuur veel meer gewicht zouden moeten krijgen in onze samenleving. Neem die bovenrealistische dimensie weg en er blijft niets over dan een harde, wrede wereld.

Wat staat er nog allemaal op je bucketlist?

Ik wil nog een verhaal en een toneelstuk schrijven. Ik hou echt ongelofelijk veel van woorden. En van mensen ook. De wereld zit boordevol betekenis. Ik wil mensen raken met taalschoonheid. Verder wil ik ook graag naar Japan. De Japanse natuur, cultuur en keuken trekken me geweldig aan. En oud worden zie ik ook wel zitten: pannenkoeken bakken voor een bende kleinkinderen, traag leven, plantjes kweken, vrijwilligerswerk doen, steeds meer levensverhalen verzamelen … Ik heb een oude ziel.

Welke vraag (over jouw karakter) mogen we je niet stellen?

Of ik verdraagzaam ben? Ik kan behoorlijk onverdraagzaam zijn, vooral als het over geluid gaat. Ik kan moeilijk om met luide mensen. Waarom zoveel decibel gebruiken als het met minder kan? Mensen die veel ruimte innemen ga ik ook uit de weg. Een psycholoog zou zeggen dat dit voortkomt uit mijn stille wens om zelf wat meer ruimte in te nemen. Ik ben eerder stil en introvert, dus ja, wie weet klopt dat wel. Maar het is leuk vertoeven in mijn hoofd, het zit daar boordevol verhaal.

Meer tips, tricks en weetjes ontvangen?