De FAAR, ontworpen door toparchitect Stéphane Beel, ligt op nauwelijks 5 minuten wandelen van station Dampoort en valt op door zijn glanzend rode gevelbekleding.

De Nieuwe Dokken staat voor knappe architectuur, maar ook voor de implementering van een heel arsenaal slimme, duurzame technieken. Zo zorgt restwarmte van een nabijgelegen zeepproducent voor de verwarming van de wijk, ondersteund door een vergistingsinstallatie. Alles wat langs de vacuümtoiletten passeert, wordt omgezet in hernieuwbare energie. Het zal gegarandeerd voor grappen zorgen deze winter. “Manu, kan je eens naar het toilet gaan? Het is hier wat fris.” Het afvalwater van de wijk wordt gezuiverd en vloeit terug naar dezelfde zeepproducent om daar als proceswater te dienen. Circulaire economie met extreme energie-efficiëntie als uitgangspunt.

Voor een gezond binnenklimaat kozen we voor ecologische natuurpleisters en leemverf. Sensoren regelen de lichtintensiteit van de ledverlichting aan de hand van het natuurlijke daglicht en ook de zonnewering volgt automatisch de stand van de zon. Voor de binnenmuren kozen we voor de slimme, circulaire wanden van Red Dot Award-winnaar JuuNoo. De doorgedreven keuze voor duurzaamheid en energie-efficiëntie werd bekroond met het gegeerde BREEAM-certificaat. Omdat duurzaamheid ook over mensen gaat, kozen we voor de productie van het meubilair voor Timmerwerkt vzw, een organisatie die nieuwkomers inschakelt en hen zo kansen biedt op een beter leven. People Planet Profit in de praktijk.

Het eerste wat opvalt als je het kantoor binnenstapt, is het schitterende uitzicht. De dokken, het water, de vernieuwde wandelkade, de oude cementsilo’s vol graffiti, de kranen die het havenverleden levendig houden en het mooie glazen kantoor van onze klant In The Pocket aan de overkant van het water. En dan vergeten we het park nog dat eind 2021 naast ons kantoor zal verrijzen.

Het interieur verzoent glas, staal en hout. En planten, heel veel planten! Ons kantoor op Dok Noord was al een halve jungle, dit keer gaan we er helemaal voor. Groen op kantoor verlaagt het stressniveau terwijl het de focus en productiviteit verhoogt. Daarnaast zuiveren planten de lucht en zorgen ze voor meer zuurstof. Wil je meer weten over de weldadige effecten van planten op onze (mentale) gezondheid? Bekijk dan zeker deze korte Ted Talk!

Zou je zelf ook in zo’n inspirerende kantooromgeving willen werken? Dan hebben we goed nieuws: je kan je eigen werkplek claimen én gebruik maken van onze unieke vergaderzaal: planten, ruwe kurkwanden, glas en een scherm voor al je presentaties. Of alles om je klanten en prospecten te imponeren.

Welcome to the jungle!

Meer tips, tricks en weetjes ontvangen?