Wat heb je gestudeerd?

Romaanse taal- en letterkunde.

Fun fact 1: ik zat in het allerlaatste jaar dat je die richting kon volgen!

Fun fact 2: voor de volledigheid moet ik eigenlijk ‘en Latijn’ toevoegen. Dankzij de uren Latijn die ik tijdens de opleiding kreeg, mag ik in de lagere graad van het secundair Latijn geven. Maar het lijkt me voor iedereen beter dat ik dat niet probeer.

 

Wat deed je in eerdere jobs?

Ik was altijd al consultant bij communicatiebureaus: eerst enkele jaren bij een groot internationaal bureau en nu al 11 jaar bij Outsource Communications, Blue Lines’ zusterbedrijf.

 

Hoe ben je bij Blue Lines terechtgekomen?

Blue Lines en Outsource werken al heel lang nauw samen. Toen we hoorden dat Sofie, mede-oprichter van Blue Lines, graag een andere richting uit wilde, zijn we met Stef en met haar gaan praten om haar stuk van het bedrijf en de bijhorende taken over te nemen. Et voilà: intussen zijn we een jaar verder en is Stef een partner in crime rijker!

 

Hoe ziet de dag van een managing director eruit?

Dat is een moeilijke vraag, want geen enkele dag is hetzelfde. De combinatie van mijn managementrollen bij Blue Lines, VCA en Outsource Communications én de taken die ik er als senior consultant voor Outsource bijneem, maakt mijn agenda op zijn zachtst gezegd onvoorspelbaar.

 

Wat is je grootste uitdaging?

Nee zeggen. Ik lijd aan een lichte vorm van FOMO als het over professionele projecten of uitdagingen gaat. Al moet ik wel zeggen dat de pandemie me geleerd heeft mijn grenzen (iets) beter te bewaken.

 

Wat zou je het meest missen (aan je job), mocht je ooit een carrièreswitch maken?

De collega’s. De interessante projecten. Elke dag bijleren. Mee bouwen aan mooie bedrijven. De taalfreaks om mij heen. De klanten. De uitdaging. Heel wat dus!

 

Wat zijn je hobby’s en interesses?

Lezen, eten, reizen … En om het eten te compenseren: lopen en tennissen.

 

Wat is je creatiefste uitspatting?

Ik schrijf nog steeds veel zelf voor klanten, onder andere omdat ik mij daar creatief in kan uitleven.

 

Welk beroep zou jou geen voldoening kunnen geven?

Weer een moeilijke vraag! Ik denk dat ik altijd op zoek zou gaan naar manieren om voldoening en energie uit mijn werk te halen … Dat zou me allicht moeilijker liggen in een heel repetitieve en afgebakende job, aangezien ik nu het tegenovergestelde gewend ben.

 

Heb je een levensmotto?

Ik probeer altijd te handelen naar het idee dat je je leven zelf in handen hebt. Er zijn heel wat manieren om dat mooier en sprekender te verwoorden, maar daar komt het wel op neer.

 

Wat staat er nog op je bucketlist?

Een heel lange break nemen voor een roadtrip, al weet ik nog niet waar.

 

Stel: je verhuist naar een onbewoond eiland en je mag één iets meenemen. Wat kies je?

Ik zou eindelijk een e-reader aanschaffen zodat ik héél veel boeken kan meenemen. Of is dat valsspelen?

Meer tips, tricks en weetjes ontvangen?