Wat heb je gestudeerd?

In de middelbare school koos ik voor de richting Latijn-Moderne talen aan het Sint-Theresiacollegia in Kapelle-Op-Den-Bos. Daar kreeg ik les van enkele steengoede taalleerkrachten, die mij enorm konden boeien. Ik las graag en veel en vond het leuk om zelf te schrijven en ja, ook om Latijnse teksten te vertalen. Daarnaast was ik in mijn vrije tijd vaak creatief bezig. Bij mijn verdere studiekeuze haalde dat laatste de bovenhand. Ik koos voor de opleiding grafische vormgeving aan Sint-Lucas (nu LUCA school of arts) in Gent en studeerde af met onderscheiding. Taal bleef wel steeds een belangrijke factor in mijn grafisch werk.

Wat deed je in eerdere jobs?

Ik deed eerst enkele korte jobs in de grafische sector, maar vond nooit echt ergens helemaal mijn draai. In 2001 startte ik uiteindelijk als dtp’er bij SGS Documentation Services. Ik liep er een lang en gevarieerd parcours en eindigde er mijn carrière 15 jaar later als projectcoördinator. In deze functie zorgde ik vooral voor de technische documentatie voor Atlas Copco, van begin (verzamelen input) tot einde (finale Engelse handleiding laten vertalen). Daar duiken de talen dus weer op…

Hoe ben je bij Blue Lines terechtgekomen?

Na 15 jaar voelde ik aan dat het tijd was voor iets anders. Ik vond de vacature voor projectmanager bij Blue Lines op LinkedIn en voelde me meteen aangesproken door de geestige jobomschrijving. Ik volgde Blue Lines al langer en kon me helemaal vinden in hun visie, niet alleen op vlak van (vertaal)werk, maar ook in ruimere zin. Ik leefde me uit in mijn sollicitatiebrief, er volgde een aangenaam eerste gesprek en een directe klik: voor dit bedrijf met deze mensen zou ik me met alle plezier inzetten.

Hoe zou je jouw job bij Blue Lines omschrijven?

Als projectmanager zijn we vooral aan het organiseren en plannen. We volgen de vertaalaanvragen van de klanten op: we ontvangen een te vertalen brontekst, stellen een offerte op en doen een tijdsinschatting. Na goedkeuring van de offerte gaan we op zoek naar de meest geschikte vertaler en revisor en stellen een planning op. Als de revisor geleverd heeft, checken we nog even kruisgewijs de vertaling en leveren dan aan de klant. Ook online meetings en briefings voor copywriting-opdrachten worden meer en meer part of the job. Wat fijn is bij Blue Lines is dat we een heel assortiment aan teksten ontvangen van een heel scala van klanten. Korte creatieve copy, langere artikels, soms heel snel op de bal spelen, dan weer wat rustiger aan: deze afwisseling houdt de job fris en boeiend.

Hoe zou je Blue Lines omschrijven?

Een enthousiast team van gemotiveerde mensen die hun uiterste best doen om steeds weer kwalitatief werk af te leveren en dit in een uiterst fijne werksfeer. De collega’s staan klaar voor elkaar en er is veel onderlinge appreciatie. Ook de werkplek is heel aangenaam: er is veel licht, een jungle aan planten en in de keuken is er een heel assortiment van thee, verse koffie en lekkere versnaperingen.

Hoe ziet je gezin eruit?

Ik ben de mama van Ilias en Mingus en al meer dan 20 jaar de vriendin van Koen.

Hobby’s, passies, geheimen, sterke verhalen?

Ik ben een overtuigd Pilatesadept. Elke zondagochtend om 9u30 zit ik vol enthousiasme klaar op een yogamatje voor een uurtje afbeulwerk. Mijn rug is mijn zwakke plek en Pilates helpt echt! Een andere hobby die tot bloei gekomen is tijdens corona zijn (chai) latte walks. Ik trek er met een vriendin, de buurvrouw of mijn partner op uit voor een gezellige stadswandeling en passeer bij een van de wijze Gentse koffiebars voor een (chai) latte, al dan niet on-the-go. Op een rustiger moment vind je mij vaak met een boek. Ik lees graag romans met dat tikje extra: Haruki Murakami, Jonathan Franzen en Nino Haratischwili behoren tot mijn favorieten.

Wat is de grootste uitdaging in je job?

Kalmte brengen en bewaren in de chaos.

Wat motiveert jou?

Positieve feedback krijgen van klanten is altijd fijn, en die lovende woorden overbrengen naar onze vertalers ook.

Welk beroep zou je nooit kunnen/willen uitoefenen?

Een louter uitvoerende job waarbij je jezelf/je persoonlijkheid moet wegfilteren, en waarbij iemand anders je planning maakt.

Welke eigenschappen heb je nodig om een goede projectmanager te zijn?

Goed kunnen organiseren en plannen. Aanleg voor multitasken. Kwaliteit hoog in het vaandel dragen. Oog voor detail. Een grenzeloos optimisme en goesting om er steeds weer voor te gaan.

Wat staat er nog allemaal op je bucketlist?

Daar kan ik niet op antwoorden.

Welke vraag mogen we je niet stellen?

Wat staat er nog allemaal op je bucketlist? 😉 Ik ben niet zo’n dromer, leef nogal sterk van dag tot dag en werk graag aan concrete projecten. Alleen al het idee dat ik een bucketlist moet opstellen bezorgt me de kriebels!

Meer tips, tricks en weetjes ontvangen?