Het zou een gezellige bedoening worden, daar in ons nagelnieuwe, klimaatneutrale kantoor. Kwam er wel geen pandemie tussengefietst, zeker! Een pandemie die notabene rechtstreeks gelinkt wordt aan ontbossing. Door doorgedreven boskap moeten wilde dieren namelijk noodgedwongen dichter bij de mens gaan leven, met alle virale gevolgen van dien.

Geen ploffende champagnekurken, wel 1500 nieuwe bomen

We hebben onze feestplannen dan maar noodgedwongen on hold gezet. Kort daarna kwamen we in contact met Sarah Parent, oprichtster van Go Forest. Stef – onze immer netwerkende CEO slash wereldverbeteraar – was op LinkedIn met haar aan de praat geraakt. Op het goede moment nog wel, want Sarah had een gloednieuwe website te vertalen.

Sarah: “Met Go Forest wil ik bedrijven een laagdrempelige manier aanreiken om veel impact te maken. Elke kmo kan doorbomen te kopen haar steentje bijdragen aan een betere wereld. We kunnen de klimaatopwarming afremmen door de biodiversiteit te herstellen en te werken op een gedragsverandering.”

Die mooie visie werkte inspirerend. “Wat als we nu eens 1500 bomen zouden planten om ons 15-jarig bestaan te vieren?”, dacht Stef. Van het een kwam het andere: Blue Lines vertaalde de website van Go Forest naar het Frans en besloot zijn groene plannen ook echt waar te maken.”

Sarah Parent van GoForest

1 miljoen bomen: een droom die in vervulling gaat

Sarah: “En daarmee brachten jullie ons weer een beetje dichter bij onze eerste grote ambitie: 1 miljoen bomen planten. Dat was overigens ook de laatste wens van mijn vroegere werkgever Philip Cracco. Hij inspireerde me om de bedrijfswereld en de milieubeweging met elkaar te verzoenen. Toen hij na een slepende ziekte overleed, ben ik in actie geschoten om zijn droom waar te maken. Ik vond steun bij Xavier Goethals, general manager van Topglass, en Antoine Geerinckx, oprichter van CO2logic. En zo kreeg Go Forest stevige wortels om verder te kunnen groeien.”

Vele bomen vormen een bos, vele stappen vormen een nieuwe weg

Sarah: “Op langere termijn reikt onze ambitie veel verder dan 1 miljoen nieuwe bomen planten. We willen een duurzame gedragsverandering tot stand brengen en zo ook de oorzaken van de bodem- en ontbossingsproblematiek aanpakken. Daarnaast willen we mensen inspireren en motiveren om duurzaam te ondernemen en mee te bouwen aan een betere wereld.”

 

Wil jij net als Blue Lines een leader for a greener world worden? Surf dan naar Go Forest en draag je boompje bij aan herbebossing op plaatsen waar de bevolking extra veel nood heeft aan jouw steun.

Meer tips, tricks en weetjes ontvangen?