Wat heb je gestudeerd?

Ik behaalde een master Vertaling (Engels-Spaans) aan het ISTI in Ukkel.

Wat deed je in eerdere jobs?

Ik heb altijd al als vertaler of projectmanager in een vertaalbureau gewerkt. De vertaalsector boeit me heel erg en ik steek elke dag nog nieuwe zaken op.

Hoe ben je bij Blue Lines terechtgekomen?

Ik wilde verder groeien als vertaler en Blue Lines leek me daarvoor ideaal. Vooral de variëteit aan opdrachten sprak me enorm aan. Uiteindelijk waagde ik me toch maar aan de beruchte vertaaltest, en daar ben ik vandaag erg blij om. Als het aan mij ligt, blijf ik tot aan mijn pensioen bij team Blue!

Vanwaar die passie voor vertalen?

Die kwam vrijwel vanzelf tijdens mijn studies aan het ISTI. Als vertaler ben je constant op ontdekkingstocht: spelenderwijs vloeiende teksten in elkaar puzzelen met oog voor de oorspronkelijke boodschap. Elke tekst zie ik als een nieuwe uitdaging. Da’s precies wat de job voor mij zo spannend en leerrijk maakt.

Welke eigenschappen heeft een goede vertaler volgens jou nodig?

Voor mij is een goede vertaler een pietje-precies die tegelijk van de oorspronkelijke tekst durft af te wijken. Het loont om tijdens het vertalen je nieuwsgierigheid en creativiteit de vrije loop te laten. Maar daarvoor moet je de tekst natuurlijk wel volledig begrijpen, anders kom je daar niet mee weg.

Welke soort teksten vertaal je het liefst?

Redactionele teksten waar ik echt mijn verbeelding op kan loslaten en verschillende ideeën kan uitproberen. Niets geeft meer voldoening dan dat eurekamoment wanneer alle woorden op hun plaats vallen!

Wat zijn je hobby’s en interesses?

Als kind hield ik enorm van paardrijden. Daarna stortte ik me op dansen – ik was zelfs een paar jaar danslerares. Maar tegenwoordig doe ik het wat rustiger aan: tijd spenderen met familie en vrienden, de zon tegemoet reizen (bij voorkeur richting Corsica!), concerten bijwonen (en er steeds naar de voorste rij glippen) of helemaal opgaan in de fantasiewereld van Disney.

Zou je nog een taal willen leren, en zo ja, welke?

Italiaans. Die taal is zo muzikaal en expressief dat ik er op slag vrolijk van word! 🙂

Wat is je creatiefste uitspatting?

Ik leef me graag uit met de inrichting van mijn stek. Ik volg de laatste trends op de voet en probeer voortdurend nieuwe dingen uit. Een gezellige thuishaven zorgt tenslotte voor een betere levenskwaliteit, daar ben ik van overtuigd.

Welk beroep zou je nooit kunnen/willen uitoefenen?

Een beroep waarbij ik me van hot naar her zou moeten verplaatsen. Voor anderen is dat dé droom, maar ik zou voor geen geld van de wereld mijn vrienden en familie kunnen missen.

Heb je een levensmotto?

‘Je leeft maar één keer’ is mijn mantra, vooral tijdens het shoppen (lacht). Nee, maar echt: het leven is te kort om iets zomaar aan je voorbij te laten gaan. Ik beleef elk moment ten volle en nog het liefst in goed gezelschap. 😉

Welke droom wil je nog waarmaken?

Emigreren naar Zuid-Frankrijk. Of beter nog: naar Corsica, mijn paradijs op aarde!

Stel: je verhuist naar een onbewoond eiland en je mag één iets meenemen. Wat kies je?

Sowieso een aansteker, want ik heb het altijd koud!

Meer tips, tricks en weetjes ontvangen?